Santa Eulàlia es declara municipi compromès amb la cultura segura
El darrer ple de la corporació aprova quatre modificacions de crèdit i debat quatre mocions
Des del ple del passat dijous 24 de setembre, Santa Eulàlia és municipi compromès amb la cultura segura. Així ho va acordar el plenari de l’Ajuntament amb 12 vots a favor (Poble Unit, Ind-ERC, SER-CP) i una abstenció (C’s). En la moció presentada pel grup municipal de Poble Unit, el consistori també dona suport al moviment Alerta Vermella en favor de les empreses i persones treballadores del sector de l’espectacle i els esdeveniments.
En el ple ordinari de setembre també es van aprovar quatre modificacions de crèdit. La primera per fer una amortització anticipada de préstec; la segona per dotar de suficient pressupost l’obra de la vorera entre els barris de Sant Isidre i La Campinya. Les altres dues modificacions de crèdit, que van entrar com a punt d’urgència, van servir per dotar de pressupost la creació d’un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i per crear tres subvencions del Pla d’Acció Covid-19, que en aquest cas es destinaran a la regidoria de promoció econòmica per un valor total de 15.000 euros.
Un dels punts que va generar més debat entre els grups municipals en el ple va ser una moció presentada per Independents-Esquerra proposant la creació d'una comissió que estudiï els usos de l'edifici de La Font del Rieral. En aquest punt, el regidor del grup Ramon Vilageliu va llegir la moció al complet (adjunta a aquesta pantalla). Al torn de les intervencions, Susana Barroso (C’s) va exposar que es tractava d’una moció coherent i necessària. Abraham Requena (SER-CP) va destacar que era un dels punts més importants de la legislatura perquè la Font del Rieral “és un dels episodis més foscos de la democràcia del municipi”. Requena assenyalava que totes les propostes que es fessin en aquesta comissió anessin acompanyades d’una proposta econòmica que reflectís el cost de dur-les a la pràctica. Finalment, l’alcalde Francesc Bonet (Poble Unit) va manifestar que els acords proposats en aquesta moció no s’ajustaven al procés participatiu que l’equip de govern ja està preparant amb una empresa especialista en participació ciutadana. Bonet va explicar, a grans trets, com seria aquest procés, i va acabar afegint que “ens hagués agradat tenir més temps per parlar d’una moció com aquesta, perquè segurament haguéssim arribat a un punt d’entesa”. La votació final va ser de 4 vots a favor (Ind-ERC, C’s i SER-CP) i 9 en contra (Poble Unit), amb la qual cosa la moció no va prosperar.
Seguidament, la portaveu de Ciutadans Susana Barroso va presentar una moció en contra del transfuguisme polític. La moció va aprovar-se amb 4 vots a favor (Ind-ERC, C’s i SER-CP) i 9 abstencions (Poble Unit).
La tercera moció discutida al ple, presentada conjuntament entre els grups de Ciutadans i SER-CP, es basava en l'elaboració d'un pla municipal per evitar de l'okupació il·legal d'habitatges. En aquest punt, Ramon Vilageliu (Ind-ERC) va expressar que el problema a tractar no són les ocupacions, sinó el difícil accés a l’habitatge. Francesc Bonet (Poble Unit) va remarcar que els acords proposats a la moció sobrepassaven les competències municipals. Bonet va expressar que era un tema amb un rerefons molt preocupant per a l’equip de govern, però l’assessorament jurídic de l’Ajuntament desaconsellava l’aprovació d’aquesta moció. El resultat de la votació va ser de 2 vots a favor (C’s i SER-CP), 2 abstencions (Ind-ERC) i 9 vots en contra (Poble Unit), amb la qual cosa la moció no va veure la llum verda.
Adjunt a aquesta pantalla trobareu els textos de les mocions. Pròximament també trobareu l’enllaç al vídeo de la sessió de ple al complet.