Portada > Actualitat > Notícies > Pere Nadal guanya el 15è Certamen Literari de Relat Breu de la Biblioteca

Pere Nadal guanya el 15è Certamen Literari de Relat Breu de la Biblioteca

07/05/2024

L'acte d'entrega de premis va seguir amb el sopar literari dedicat a Àngel Guimerà

Divendres passat, 3 de maig, al vespre, la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja va acollir l'entrega de premis de la 15a edició del Certamen Literari de Relat Breu. L'acte va anar a càrrec del director de la Biblioteca, Gerard Soler, acompanyat de la resta de membres del jurat, Montserrat Alerm, Imma Martínez i Judit Mercadal, i la regidora de Cultura, Anna Montes.

Sota el pseudònim de 1974, Pere Nadal va ser el guanyador del certamen amb l'obra "L'Àliga del Bertí". El jurat en va destacar la seva excel·lència a nivell de referències històriques i geogràfiques, el bon coneixement de l'entorn i de la cultura del vi. L'obra va ser premiada també pel bon ritme de narració, per ser un relat lleuger amb vocabulari de quilòmetre zero, per les referències al costumisme i per combinar el passat amb l'actualitat.

El segon premi va recaure a Ramon Font per "Arrelats a la terra". En aquest cas, el jurat en va destacar la seva delicadesa, la utilització d'un vocabulari immensament ric, la bona descripció del paisatge i l'entorn i el fet d'haver-los transportat a un poblet de la Terra Alta o el Penedès. Montserrat Illana Medina va rebre el tercer premi, amb l'obra "La timba", per haver construït un bon entramat amb una estructura i una sintaxi fàcil, per la utilització d'un llenguatge fresc i pel bon reflex d'una època i d'un moment a Santa Eulàlia de Ronçana.

Els tres guanyadors es van endur vals de diferents imports per bescanviar als comerços associats de Ronçana Comerç Actiu.

Un homenatge a Àngel Guimerà

La temàtica dels treballs va homenatjar el dramaturg i poeta en llengua catalana Àngel Guimerà (1845-1924), en motiu de la celebració del centenari de la seva mort. Les 11 obres presentades al concurs es van inspirar i/o contenien total o parcialment la frase: "Ell va seguir trepitjant, i la sang i el vi es van esórrer cup avall... I amb quin goig ara d'aquell vi en beuria!".

Els relats guanyadors es podran llegir íntegrament al proper número de la Revista Ronçana.

En acabat de l'acte d'entrega de premis, va tenir lloc el Sopar Literari, amb l'actuació del Teatre Nacional del Tenes.

Arxivat a: Cultura
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu
15è Certamen Literari de Relat Breu