Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana alerta sobre els incendis dels darrers dies i demana molta precaució

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana alerta sobre els incendis dels darrers dies i demana molta precaució

10/05/2024

Protecció Civil i Agents Rurals han activat el servei preventiu d’incendis de forma indefinida

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha alertat sobre l’elevat perill d’incendis forestals, després que s’hagin produït cinc focs en aquesta última setmana al municipi. Des de l’Ajuntament es fa una crida a la màxima prudència al bosc i condemna qualsevol actitud o activitat incívica o perillosa, les quals seran perseguides i multades.

El Consistori demana a la població molta precaució i demana la col·laboració ciutadana davant la mínima sospita d’un possible incendi. En cas de veure una columna de fum i/o flames, cal trucar al més aviat possible a la Policia Local (93 844 64 64) per activar el protocol corresponent.

En aquest context i a pocs dies de començar les tasques previstes de prevenció d’incendis, el cos de Protecció Civil de Santa Eulàlia i Agents Rurals han activat el servei preventiu d’incendis de forma indefinida, amb vigilàncies continuades.

L’any passat ja es van avançar un mes les tasques en prevenció d’incendis, les quals es van dur a terme a finals del mes de maig. Com cada any, els treballs s’estructuren en tres blocs. En primer lloc, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), es realitza el manteniment dels camins inclosos al pla de prevenció d’incendis per adequar-los al pas de camions de bombers si fos necessària la seva actuació. En segon lloc, es fa el manteniment de les franges de protecció contra incendis, les quals estan obertes des de fa anys. Així, nomes és necessari mantenir-les, unes tasques que es realitzen cada dos anys i es fan en zones alternes anualment. Finalment, s’envien requeriments a totes les parcel·les sense edificar del municipi perquè les persones propietàries les desbrossin, mantinguin la separació adequada entre els arbres i les deixin lliures de deixalles. Després d’una visita tècnica per part de personal de l’Ajuntament, en cas d’incompliment s’obre un expedient i es poden arribar a fer execucions subsidiàries.

L’Ajuntament demana que la ciutadania estigui alerta i que prengui totes les mesures de precaució possibles davant una campanya de prevenció d’incendis que podria ser complicada degut a la sequera i a les elevades temperatures de l’estiu. Des de fa més de 10 anys, Santa Eulàlia treballa intensament en la prevenció d’incendis, essent, amb la Diputació de Barcelona,  pionera a l’hora d’implantar mesures en aquest sentit.

Arxivat a: General, Medi Ambient
Incendis