Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament engega una campanya de civisme amb La Sagrera i L'Alzina per pacificar i fer més amables els entorns escolars

L'Ajuntament engega una campanya de civisme amb La Sagrera i L'Alzina per pacificar i fer més amables els entorns escolars

22/05/2024

La Policia Local sancionarà aquells vehicles que incompleixin la normativa i la senyalització viària

La Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, conjuntament amb l'Escola La Sagrera, l'Escola Bressol Municipal L'Alzina i les AFA dels dos centres, ha engegat una campanya de civisme per pacificar i fer més amables els entorns escolars, especialment en les hores d’entrada i sortida. El principal objectiu, augmentar la seguretat als carrers del voltant de les escoles.

Moltes famílies acompanyen els infants al centre i els van a buscar fent ús del vehicle privat. Si bé l'espai per estacionar a la zona és limitat, la campanya pretén fomentar el respecte per la senyalització, tant les places reservades per estacionar, les reservades pel “Petó i adeu”, la plaça de mobilitat reduïda i, especialment, les zones de pas i cruïlles entre dos carrers. En aquest darrer cas, sovint els vehicles obstaculitzen el pas de l’autobús i de vehicles d’emergències, provocant un problema de trànsit important.

A partir del moment en què s'engega aquesta campanya, també la Policia Local s'hi implicarà, sancionant aquells vehicles que no compleixin amb la normativa i la senyalització viària.

El Servei de Transport Escolar, una alternativa al vehicle privat

Des de l'Ajuntament es treballa per construir un poble més sostenible i segur, de manera que es convida a les famílies a buscar alternatives al cotxe privat, ja sigui a peu o en bicicleta.Degut a la complexitat de la trama urbana del municipi, també es posa a disposició el Servei de Transport Escolar, gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Hi pot accedir tot l’alumnat de Primària i a la ruta de La Sagrera hi queden places disponibles (podeu consultar aquí l'horari: recursos.ser.cat/rutalasagrera). Tanmateix, podeu consultar la ruta amb totes les parades en aquest plànol.

Trobareu tota la informació d’aquest servei en aquest enllaç: recursos.ser.cat/serveitransportescolar

Arxivat a: Mobilitat
Campanya civisme La Sagrera
Campanya de civisme La Sagrera

Arxius adjunts