Portada > Actualitat > Notícies > Bombers donen llum verda a la posada en marxa de l'equipament de la Font del Rieral

Bombers donen llum verda a la posada en marxa de l'equipament de la Font del Rieral

27/05/2024

A finals d'any s'hi traslladaran alguns serveis com el Punt Jove La Taka i es preveu que l'edifici s'obri a les entitats de Santa Eulàlia

L'equipament de la Font del Rieral estava a l'espera de l'aprovació dels Bombers per poder obrir al públic. Segons l'alcalde Francesc Bonet, per tenir aquest informe favorable de Bombers "demanaven una sèrie de requeriments, entre ells, un estudi prestacional, que suposava uns 35.000 euros més totes les actuacions que s'haurien de fer i que ascendirien a un total de 90.000 euros". Després que l'Ajuntament presentés una sèrie d'esmenes i després de reunir-se amb la sotsdirecció de Bombers, s'ha considerat que l'edifici compleix amb els requisits demanats. Bonet explica que "caldrà fer algunes petites actuacions d'uns 10 o 15.000 euros, però s'ha corroborat que la tipologia de l'edifici, al ser planta baixa, permet una evacuació immediata en cas d'emergència".

L'alcalde va detallar que "l'objectiu és assegurar la integritat de les persones que hi hagi a l'edifici, que puguin assabentar-se'n en cas d'incendi, amb alarmes". L'estudi prestacional se sol·licitava per la tipologia dels materials de l'edifici, però "a l'ensenyar-los la realitat de l'edifici i la facilitat d'evacuació, ha permès fer un pas endavant", deia Francesc Bonet. De tota manera, part del cost previst en l'estudi prestacional es reinvertirà en mobiliari, material i millores a l'equipament. L'alcalde va assegurar que des de l'equip de govern tenen "moltes ganes que això sigui una realitat".

L'equipament a punt per finals d'any

Sense una data concreta per a la inauguració, el regidor de Joventut, Sergi Castro, va assegurar que "a finals d'aquest mateix any ja s'hi podran baixar alguns serveis i fer algunes activitats, encara que el funcionament no sigui del 100%". Si bé des del servei de joventut de l'Ajuntament s'ha definit el pla d'usos de l'equipament, Castro va explicar que "està previst que els propis joves siguin els que vagin adaptant l'espai a les seves necessitats i no a l'inrevés". S'hi donaran uns serveis bàsics, com el que ja s'està oferint des del Punt Jove La Taka a l'espai actual de la plaça de l'Ajuntament, però s'aniran ampliant i adequant "al que surti a l'Assemblea Jove de cada any", va dir el regidor.

"Hi ha uns espais destinats a fer treballs en grup, altres a que les entitats hi facin les seves activitats, hi ha un espai amb un escenari i un pati", va concretar Sergi Castro, a més "d'una zona d'oci i de relació entre joves i un buc d'assaig obert a la ciutadania". El regidor de Joventut, tot i que l'obra està "pràcticament acabada", va afirmar que "no s'obrirà sense una planificació prèvia, tant política com tècnica, que asseguri l'estabilitat del projecte".

La segona fase de les obres d'adequació de la Font del Rieral van començar al novembre de 2022 i s'han allargat més del que estava previst inicialment degut a la naturalesa de l'edifici. De fet, tot i les reparacions de les cobertes, amb les pluges de les últimes setmanes s'han produït petites filtracions d'aigua. L'alcalde Francesc Bonet va explicar que "hi havia unes capes per sota d'on s'han fet les reparacions que no estaven en les condicions òptimes i això ha produït unes humitats". L'empresa que va fer aquestes reparacions n'ha assumit les despeses i l'Ajuntament ja hi està treballant per reparar-les. Bonet va concretar: "Quan es van fer les cobertes ja es van fer proves amb uns aspersors i es va detectar que en algun punt hi havia humitats, ja que els materials se supreposen, i això es va reparar, però s'ha vist que l'aigua es filtrava per un altre punt".

Arxivat a: Joventut, Obres i Serveis, Governació
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral
Font del Rieral