Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova una concertació de préstec de la Diputació de 900.000 euros

El Ple aprova una concertació de préstec de la Diputació de 900.000 euros

31/05/2024

S'ha aprovat una moció municipalista en commemoració del dia d'Europa i una d'adhesió i suport als actes del centenari del naixement de Vicent Andrés Estellés

El Ple Ordinari del mes de maig de Santa Eulàlia va aprovar per unanimitat la segona Addenda al conveni interadministratiu entre l'Ajuntament i el Consorci Besòs Tordera, relatiu al servei de neteja i manteniment de la xarxa de clavegueram, per a la modificació de l'import unitari dels conceptes de servei i dels amidaments de partides de manteniment. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orriols, va explicar que es tracta d'un "tràmit anual" que es renova pel bon funcionament del Consorci. El punt es va aprovar per unanimitat.

També per unanimitat es va aprovar la concertació d'un préstec de 899.373,91 euros amb el Programa de Crèdit Local (PCL) de la Diputació de Barcelona. La regidora d'Economia, Marta Domínguez, va concretar que "es finançarà part de les inversions previstes al pressupost inicial de 2024".

Seguint en l'àmbit econòmic, el Ple va aprovar dues modificacions de crèdit. La primera, 8/2024, de crèdit extraordinari i depuració de crèdits no pressupostaris i cobraments i pagaments pendents d'aplicar finançat amb RTDG. Domínguez va comentar que "és una qüestió tècnica, purament comptable". La segona, 9/2024, de suplement de crèdit i crèdit extraordinari finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals, la qual serveix per "ampliar partides que ja estaven al pressupost", segons la regidora. Les dues es van aprovar per unanimitat.

El Ple Ordinari va aprovar per unanimitat les dues mocions presentades. La primera és una moció municipalista en commemoració del dia d'Europa, "per una Europa democràtica, sostenible i justa", d'acord al que va explicar el regidor a l'oposició per Independents-ERC, Arnau Queralt. La segona és la moció d'adhesió i suport als actes dels 100 anys del naixement de Vicent Andrés Estellés. L'alcalde Francesc Bonet va dir que "s'ha de donar visibilitat a la cultura i la llengua del país".

Abans de passar als precs i preguntes, la regidora d'Igualtat i Gènere, Judith Andújar, va procedir a la lectura del manifest del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIfòbia.

 

Podeu veure el vídeo complet del Ple al canal de Youtube de l'Ajuntament i a la plataforma de vídeoacta.

Arxivat a: Alcaldia, General
Ple maig
Ple maig