Portada > Actualitat > Notícies > Arrenca la campanya "SER de mercat" per promoure el mercat dels dissabtes

Arrenca la campanya "SER de mercat" per promoure el mercat dels dissabtes

03/06/2024

Entre totes les compres superiors a 5 euros fetes durant el mes de juny, se sortejaran dos carretons d'anar a comprar

Aquest dissabte va començar a Santa Eulàlia de Ronçana la campanya de promoció del mercat setmanal, sota el lema "SER de mercat". La iniciativa de l'Ajuntament i paradistes vol posar en valor el model de comerç de proximitat, que garanteix a la ciutadania una oferta de productes variada i de qualitat sense haver de sortir del municipi.

El mercat de Santa Eulàlia compta amb nou parades de fruita i verdura de proximitat, roba d'home i dona, pesca salada i pollastres a l'ast. Les compres es poden fer cada dissabte de 8.30 a 14 h als entorns de la plaça Onze de Setembre.

Manel Imedio, regidor de Fires i Sector Primari, va explicar que "no només al municipi, sinó a tots, hi ha hagut una davallada de la compra als mercats setmanals". Davant la mancança de parades, l'Ajuntament vol incentivar veïns i veïnes de Santa Eulàlia a comprar al mercat per, així, promoure que noves parades s'instal·lin al poble. Imedio va destacar la qualitat del producte local, ja que "productors de Santa Eulàlia porten a primera hora del matí el seu producte als paradistes per vendre".

"Volem que el mercat tingui més vida", va dir el regidor. "Sobretot la gent més jove va a comprar a grans superfícies, però allà no hi ha producte local", va afegir, "a més que cal donar suport als productors".

Dos carretons d'anar a comprar cada mes

"SER de mercat" engega amb el sorteig de dos carretons d'anar a comprar, el qual es farà el 29 de juny a les 12 h al mateix mercat. Hi podran participar totes aquelles persones que facin, durant el mes de juny, compres superiors a 5 euros. Només caldrà omplir una butlleta i dipositar-la a les urnes que se situaran al mercat.

Cada mes se sortejaran dos carretons d'anar a comprar i, a més, la campanya organitzarà una acció diferent cada mes, des de sortejos a concerts, activitats familiars o vermuts musicals, entre d'altres. L'objectiu, dinamitzar el mercat ambulant i afavorir altres comerços i serveis de la zona, ja que complementa el teixit productiu local.

El mercat setmanal també vol convertir-se en un punt de trobada, un espai on veïns i veïnes puguin socialitzar, així com esdevenir un important component cultural.

Arxivat a: Fires i Sector Primari, Promoció Econòmica, Promoció Local
SER de mercat
SER de mercat
SER de mercat
SER de mercat
SER de mercat