Portada > Actualitat > Notícies > La Festa Major de Santa Eulàlia, del 25 al 28 de juliol

La Festa Major de Santa Eulàlia, del 25 al 28 de juliol

02/07/2024

Les proves del Joc de Colors seran unes de les protagonistes de la festa, juntament amb la música i activitats per a tots els públics

La regidoria de Festes de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha presentat el programa de la Festa Major 2024. Les quatre colles del Joc de Colors ja estan a punt i tenen moltes ganes i energia per viure una nova Festa Major.

La Festa Major d'enguany la celebrem al costat del Gerd, el gegant de Santa Eulàlia que celebra el seu 40è aniversari. Per això, la imatge del cartell i del programa són un homenatge als gegants del nostre poble.

La imatge de les samarretes es manté, sorgida del concurs de l'any passat. Tanmateix, les samarretes s'han elaborat per encàrrec i amb antelació als caps de colla.

 

La terrasseta del Xafarranxo, de nou a la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament tornarà a ser l'epicentre de tots els concerts durant els quatre dies de Festa Major, així com les barraques de begudes gestionades per diverses entitats del poble. Així, l'aparcament de l'Ajuntament es tornarà a convertir en La terrasseta del Xafarranxo, un espai gastronòmic on diverses foodtrucks oferiran menjar i beguda a les nits i des d'on es podrà gaudir de la festa en un espai més tranquil.

 

La prèvia per escalfar motors

Santa Eulàlia viu la Festa Major al llarg de gairebé tot el mes de juliol. Ronçana Comerç Actiu s'hi suma amb el concurs "Desxifra'm" fins el 17 de juliol i la mostra gastronòmica "Tomàquet al plat" que aquesta vegada s'allarga de l'1 de juliol al 31 d'agost. Seguint en l'àmbit gastronòmic, també RCA organitza la Ruta del Pintxo aquest cap de setmana a diferents establiments de restauració.

L'Associació de Veïns de Can Marquès també organitza la seva Festa Major aquest cap de setmana, amb activitats del divendres 5 al diumenge 7 de juliol.

Del 15 al 19 de juliol, l'Assemblea Jove i La Taka organitzen un Torneig de Pàdel al CTP Can Juli i dissabte 20 es farà el Torneig de minitennis. Aquell dimarts, 16 de juliol, tindrà lloc la primera sessió del Cinema en tovallola, amb "Especials", a les 22 h al Parc de Can Font, i dijous 18 al vespre el Jardí de la Biblioteca acollirà una vetllada musical amb "Find your path" de Joe Fields.

Dissabte 20 de juliol comencen les proves de colors, amb "20 Fitxes i sacs", a les 9.30 h al Pavelló i "Què, qui, com, quan i on?", a les 21.30 h a la plaça de l'Església i la Sagrera. A la tarda, el Club Ciclista Vall del Tenes organitza una nova Cronoescalada, que anirà de Ca La Lola fins a la plaça de l'Església. Sant Simple s'omplirà al vespre amb la cantada d'havaneres amb Nous Indrets i el sopar de germanor i ball amb Duet Esquitx. En aquest cas, cal portar el sopar de casa i inscriure's a l'OAC de l'Ajuntament. Aquella nit les prèvies de Festa Major de l'Assemblea Jove i La Taka tindran lloc al Xafarranxo.

Dissabte 20 i diumenge 21 de 9 a 14 h el tomàquet serà el protagonista a La Fàbrica, gràcies a la Fira del Tomàquet. Diumenge hi haurà noves proves de colors: "Tomatast" al matí a l'Escola Ronçana i "Tornem-hi?" a la tarda a Sant Simple, coincidint amb el 26è Aplec de Sant Simplici. A partir de les 17.30 h, hi haurà la trobada de puntaires i, tot seguit, ballada de sardanes, Gitanes, Gegants i Ball de Diables La Sella.

Les colles de colors seguiran amb les proves del 22 al 28 de juliol amb "En cadena"; el dia 22, "Jocs Vikings", a les 19.30 h a la plaça Onze de Setembre; i el dia 24, la prova "Oooo!" a La Fàbrica a les 20.30 h. El dimarts, una nova sessió de cinema en tovallola portarà la pel·lícula "Trash" al parc de Can Font.

 

Quatre dies de festa per a tots els públics

El gruix dels actes de Festa Major arrancaran dijous 25 de juliol amb La Milla, una cursa popular oberta a tothom que es pot fer corrent o caminant. Les inscripcions s'han de fer en línia fins el 25 de juliol a les 18.30 h. En acabat, el pregó obrirà la Festa, a les 20 h des del balcó de l'Ajuntament. A la mateixa plaça i tot seguit, hi haurà la Festa Holi amb Dimeau i la botifarrada popular. Els concerts de la primera nit aniran a càrrec de De cara a la pared i la nit jove amb El Wateke Group.

El divendres començarà a les 12 h amb la Missa solemne i el dinar de la gent gran i ball amb Ostres Ostres a La Fàbrica. Ja al vespre i de nou a la plaça de l'Ajuntament, l'escola de dansa Trackdance oferirà una exhibició de ball. Després de la prova "Les 5 essències", a partir de les 23 h, els grups que amenitzaran la nit seran The Txandals i els DJ's Dimeau & Cristian.Peaz.

El dissabte 27 de juliol concentrarà bona part de les activitats amb les proves "Sota mínims" i "Sixrap Colors". A més, a la tarda hi haurà l'espectacle familiar "Amb P de Pallasso" al bosquet de l'Escola Ronçana i el concert i el ball amb l'orquestra La Chatta, a les 20 i a les 23 h a La Fàbrica.

La nit del dissabte cremarà primer amb la Tabalada i el Correfoc del Ball de Diables La Sella i la colla convidada Ball de diables Els 7 pecats capitals de La Pobla de Mafumet i seguirà amb la crema del campanar. Ja a la plaça de l'Ajuntament, serà el torn dels concerts de Capinàs i Gertrudis, seguits de DJ Albert Sonder.

El darrer dia s'obrirà amb la Gran melé de petanca a La Campinya, la prova "Coconusa" i la missa de Festa Major. A la tarda, els més menuts podran gaudir de l'espectacle familiar "La Tresca i la Verdesca" al bosquet de l'Escola Ronçana.

Les quatre colles, després de disputar la prova "Categories", gaudiran del sopar de germanor mentre es retransmet l'Especial de Canal SET de Festa Major per donar pas al Judici Final, on s'entregaran els premis del Joc de Colors 2024 amb retransmissió en directe per Canal SET.

La Festa Major d'enguany acabarà amb la traca final i el fi de festa amb PD Cames Ajudeu-me.

 

Una festa respectuosa i accessible

Per gaudir d'una Festa Major respectuosa, es disposarà d'un Punt Lila on qualsevol persona podrà acudir si necessita informació i/o vol denunciar comportaments masclistes o LGTBIfòbics. També us podran atendre al telèfon 671 460 253.

A més a més, durant els dies de Festa Major, l'Ajuntament facilitarà el servei d'un trenet gratuït que farà parada al carrer Verge de Montserrat (fira), a l'Ajuntament i a la plaça de l'Església. Hi haurà servei de trenet per La Milla (deixalleria) i els espectacles familiars de dissabte i diumenge (bosquet de l'Escola Ronçana).

La fira d'atraccions aquest any s'ha traslladat al Camp de Can Brustenga, al carrer Verge de Montserrat.

 

Seguiu-nos a les xarxes socials!

Des de l'Ajuntament es recomana seguir les actualitzacions a la pàgina web i a les xarxes socials municipals per a possibles canvis en la programació. Així mateix, podeu compartir imatges de la Festa Major a les xarxes amb l'etiqueta #FMser2024

 

 

Podreu gaudir del programa de Festa Major imprès gràcies a:

A2S INSTAL·LACIONS

ASSESSORIA SANTA EULÀLIA

ASSESSORIA VALL DEL TENES

ASSTAX CONSULTING

AUTOESCOLA RONÇANA

AUTO RONÇANA

BAR ARCÍS

BARNASFALT

BEAUTY CENTRE D'ESTÈTICA AVANÇADA

BOISANS

BONÀREA

BUGADERIA AUTOSERVEI

CAMPS DE LAVANDA MAS SAMPERA

CAN FERRER

CAN MARANGES

CAN VILA NOU

CENTRO ODONTOLÓGICO LLIÇÀ D'AMUNT

CLADELLAS

CLÍNICA VETERINÀRIA CAN PILÉ

COMELLAS AUTO

CONTROL SET

CTP CAN JULI

DAVID DELGADO POMA

DERMO PHARMACIE & PARFUMS S.A.

DIGITECNIC

EL BRUGUER VELL

ELECTRICITAT CASALS

EL QUIOSC

EMBOTITS GUINO

ESTABANELL

ESTUDIO CONTACTO

EXCAVACIONS A. BATLLES

FARMÀCIA SALAYET

FARMÀCIA VELA

FERRETERIA MASPOR

FINCAVI

FINQUALIS

FIT TIME

FUSTERIA BAU

GRÀFIQUES DURAN

HELEN DORON

IMMA PERRUQUERS

IMPREMTA GALOBART

INSTITUT ODONTOLÒGIC RONÇANA

JARDINERIA FONT D'ABRIL

JARDIPÍ

JD MANYERIA

J. JOVANI

JOMI

JULI MANETES

KÜRU-KÜRU

LA BIMBA

LA CLÍNICA DEL PEU

L'ÀMFORA

LA RONSANA

LA SALA

LIMPIEZAS PILO

LULUKABARAKA

MACFRIN

MACOPAL

MARKET PINSOS

MASIA CAN FÀBREGAS DEL BOSC

MELS DE CAN MONRÀS NOU

MICRODENT IMPLANT SYSTEM

NEFTIS

ÒPTICA DURAN - CENTRE AUDITIU

PANOTS JIMÉNEZ

PETRO SANTA EULÀLIA, S.L.

PFR PREFABRICATS DE FORMIGÓ RONÇANA

PINEDA JARDINS

PINTOR IGLESIAS

POMA MANYERIA

PROGASA S.A.

PSICOACTIVA

RC TÉCNICOS

RESIDÈNCIA LA VALL

RETRO CAR CLUB RONÇANA

ROSTISSERIA

ROVICARSA

SALVITEC

SUPERMERCAT REYES

TALLER MARTÍ FABRA

TALLERS GIRBAU

TALLERS SANTA EULÀLIA

TAXI LA VALL DEL TENES

TRACKDANCE

TRANSPORTS BONET

TRANSPORTS J. BONET

TROQUELADOS CIP

UNI HOME

VANEL DESIGN

VIVERS ERNEST

 

A tots ells, moltes gràcies! Bona Festa Major!

Arxivat a: Festes
Festa Major 2024
Festa Major 2024
Milla 2024

Arxius adjunts