Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova una modificació de crèdit per assumir una part de la sentència de Can Naps

El Ple aprova una modificació de crèdit per assumir una part de la sentència de Can Naps

19/07/2024

Les festes locals per a l'any 2025 seran el 25 de juliol i el 10 de desembre

El Ple de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir 18 de juliol a les 19 h a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va aprovar per unanimitat la modificació de crèdit 12/2024 per poder fer front a la sentència de Can Naps. Es tracta d'una partida extraordinària de més de 503.000 euros, amb els que es pagarà la sentència 1904 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest import se suma al gairebé milió d'euros que l'Ajuntament va pagar l'estiu passat. Tot i així, quedaran pendents les altres sentències, a les quals caldrà veure com s'afronten els pagaments.

La regidora d'Economia, Marta Domínguez, va detallar que la modificació de crèdit es finançarà amb "romanent de tresoreria i sobrants d'algunes inversions ja executades al 2024, com la vorera del Camí de Caldes i les instal·lacions fotovoltaiques de l'Ajuntament, així com d'un préstec ja concedit", el qual anava destinat a executar diverses inversions aquest any. "Les hem congelat i no es faran", va dir la regidora. Es tracta d'uns 381.000 euros que havien de ser per a millores de l'accessibilitat, la urbanització de la zona de la Sala, inversions en enllumenat i millores de parcs i jardins.

L'alcalde Francesc Bonet va explicar que "la sentència demana que es faci compliment de tots els convenis menys un". Bonet va dir: "Com a govern municipal ens trobem en un punt d'inflexió i hi haurem de prioritzar les actuacions del PAM que volem dur a terme". "Hem bloquejat tot el préstec per a inversions que vam demanar per aquest any, però estem en període de negociació i a l'espera d'uns altres convenis que podrien arribar als tres milions d'euros", va seguir. L'alcalde va assegurar que "l'administració procurarà que hi hagi el mínim perjudici per a la ciutadania".

El regidor d'Independents-ERC, Arnau Queralt, va considerar que "és una llàstima pel poble que estiguem en aquesta situació, és un dia complicat". El regidor a l'oposició va qualificar el procés d'"injust" i va mostrar el seu suport al govern municipal "perquè cal buscar solucions".

Padró de 7.911 habitants

El Ple també va aprovar la revisió del padró d'habitants a 1 de gener de 2024, el qual se situa en 7.911 habitants, dels quals 3.959 són homes i 3.952, dones.

Alhora, es portava a aprovació l'acta de les operacions de delimitació entre els termes de Santa Eulàlia i l'Ametlla del Vallès. Francesc Bonet va concretar que "és l'últim que queda per fer, ja que va quedar parat per la Covid i ara des de la Generalitat s'ha reactivat". L'alcalde va continuar: "No es tracta de guanyar ni perdre territori, sinó de plasmar la realitat".

En termes administratius, es van aprovar les festes locals de 2025: divendres 25 de juliol i dimecres 10 de desembre.

De la mateixa manera, es va declarar inhàbil el mes d'agost per a determinades tramitacions i es va aprovar la plantilla de 2024 i els increments salarials del 2% dels treballadors públics. El regidor de Recursos Humans, Sergi Castro, va explicar que la dotació d'un tècnic mig de Joventut "és el primer pas cap a l'obertura de l'equipament per a joves a finals d'any i l'inici del projecte". Pel que fa als augments salarials, Castro va dir que es tracta de la normativa implementada pel govern espanyol pel que fa a les retribucions del personal públic.

Finalment, es va aprovar una moció de suport a l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt per ser declarada Entitat d'Utilitat Pública.

 

Podeu veure el Ple complet en aquest enllaç al canal de Youtube de l'Ajuntament i a la plataforma de vídeoacta.

Arxivat a: Alcaldia, Economia, General
Ple juliol
Ple juliol