Portada > Actualitat > Notícies > Detingut un home de 73 anys com a presumpte autor dels 17 incendis a Santa Eulàlia

Detingut un home de 73 anys com a presumpte autor dels 17 incendis a Santa Eulàlia

07/08/2024

La detenció va tenir lloc dilluns en una operació conjunta entre Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i la Policia Local

Aquest dilluns va ser detingut un home de 73 anys com a presumpte autor dels diversos incendis forestals que han tingut lloc en els darrers mesos a Santa Eulàlia de Ronçana. La investigació l'han dut a terme Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de Granollers i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria de Caldes de Montbui, efectius de l'Àrea Regional de Barcelona del Cos d'Agents Rurals i la Policia Local de Santa Eulàlia.

Des de gener s'han registrat fins a 17 incendis de vegetació, seguint un modus operandi similar. Els focs s'han concentrat principalment a la zona del Bosc de Can Brustenga, augmentant sobretot entre gener i juny i intensificant-se durant els caps de setmana a partir d'abril, coincidint amb la sequera. Segons les investigacions, en tots els casos es va confirmar que els incendis havien estat intencionats.

Al mes de maig es va desplegar un ampli dispositiu, en el que van participar diverses unitats especialitzades dels Mossos, entre elles la Unitat de Medi Ambient, la Unitat d'Investigació i la Unitat d'UDRONS. Es va comptar amb la col·laboració del Cos d'Agents Rurals, els drons de la Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri i la Policia Local. A més, l'ADF i Protecció Civil han intensificat la vigilància al municipi per poder actuar amb rapidesa. La Junta Local de Seguretat, que va tenir lloc al juny, també va abordar aquest punt, degut a l'elevat perill que suposaven els incendis.

En aquest cas, la col·laboració ciutadana ha estat clau per aconseguir informació sobre un individu que havia estat vist en diverses ocasions a prop dels llocs afectats pels incendis. Al juny, una patrulla de Mossos va interceptar aquesta persona en actitud sospitosa i amb un encenedor i, posteriorment, el 31 de juliol, un testimoni el va reconèixer com l'autor de l'incendi del Bonaire mentre fugia amb un vehicle blanc. Aquest detall va resultar clau per poder fer la detenció.

El detingut ha passat avui a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Granollers.

Arxivat a: Alcaldia, General
Incendis