Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova per unanimitat la creació del Consell d'infants de Santa Eulàlia

El Ple aprova per unanimitat la creació del Consell d'infants de Santa Eulàlia

27/09/2024

També es va aprovar una proposta d'acord de compliment de la sentència dels terrenys de Can Naps

El Ple de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir dijous a les 19 h a la Biblioteca, va aprovar per unanimitat la creació del Consell d'infants del municipi i el seu reglament intern. La regidora d'Educació Comunitària i Civisme, Ana Arrieta, va explicar que "es tracta d'un òrgan amb el que els infants de 5è i 6è de Primària podran exercir el seu dret a participació i aportar la seva opinió". El regidor a l'oposició per Independents-ERC, Arnau Queralt, va assegurar que "això és només una llavor, que serà bàsica per tenir generacions futures actives".

El Consell d'infants de Santa Eulàlia neix per vetllar pels drets dels infants i ho fa amb l'objectiu que puguin donar la seva opinió sobre temes relacionats amb el poble i amb els infants. Serà un espai de desenvolupament personal i col·lectiu on els infants participen de la vida pública, alhora que es genera un aprenentatge a través de la seva pròpia vivència. La participació és també una eina educativa perquè els infants esdevinguin protagonistes de la seva pròpia realitat i perquè les futures generacions siguin més autònomes, participatives i lliures.

El Consell d'infants s'organitza com un Consell Plenari i serà l'òrgan màxim de presa de decisions en el que estan representats els infants del municipi amb el suport de les persones responsables i col·laboradores en la dinamització del consell. El plenari estarà integrat per un mínim de 8 i un màxim de 24 vocalies, que són els representants dels infants de Santa Eulàlia. Les vocalies s'escolliran entre l'alumnat de 5è i 6è de les dues escoles de Primària del municipi i es reservaran quatre places per a infants no escolaritzats al poble.

Acord per complir la sentència de Can Naps

El Ple de l'Ajuntament també va aprovar per unanimitat l'acord de compliment de la sentència dels terrenys del sector de Can Naps. L'alcalde Francesc Bonet va detallar que "fa un any l'Ajuntament va fer un pagament a compte de gairebé un milió d'euros pels convenis signats entre 2003 i 2007, però ara la sentència ha sortit desfavorable". Tot i que resten alguns convenis pendents de resolució judicial, l'Ajuntament assumirà el pagament de gairebé 500.000 euros. D'aquesta manera, Bonet va explicar que la sentència ha fet pagar a l'Ajuntament gairebé un milió i mig d'euros. Per fer-hi front, el Ple va aprovar per unanimitat la modificació de crèdit 16/2024 de Suplement de Crèdit i Crèdit extraordinari finançat amb RTDG, que també servirà per cobrir altres partides. La regidora d'Economia i Hisenda, Marta Domínguez, va dir: "Amb el procés que tenim sobre la taula de Can Naps, amb això dotem la partida amb el que diu la sentència que hem de pagar".

El Consistori també va aprovar per unanimitat la sol·licitud d'adhesió a l'Acord marc de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'adhesió d'ajuntaments i d'entitats socials amb interès en l'adquisició d'habitatges provinents del tanteig i retracte i compra directa per destinar a lloguer social. Anna Montes, regidora d'Habitatge, va concretar que és una acció "en la línia de mobilitzar recursos i facilitar les polítiques d'habitatge" per tal de "poder treballar a futur". Arnau Queralt va apuntar que caldrà "veure quines opcions hi ha de lloguer social de forma general".

També per unanimitat es va aprovar la sol·licitud d'adhesió a l'Espai 5.12 de la Comunitat de Recursos Humans de la Diputació de Barcelona i l'acceptació del contingut del Protocol General. Sergi Castro, regidor de Recursos Humans, va explicar que "es tracta d'un espai perquè tècnics municipals de Recursos Humans puguin compartir experiències i coneixements".

 

Podeu veure el vídeo del Ple sencer al canal de Youtube de l'Ajuntament i a la plataforma de vídeoacta.

Arxivat a: Alcaldia, Economia, Educació Comunitària i Civisme, Habitatge, Recursos Humans
Ple setembre
Ple setembre
Ple setembre