La 9a Festa del Pagès homenatja el sector lleter a la granja Can Duran de Santa Eulàlia
Més de 600 persones van visitar ahir la fira, amb els tiquets esgotats pel dinar i els tallers
La 9a edició de la Festa del Pagès de Santa Eulàlia va omplir la granja Can Duran ahir diumenge al llarg de tot el dia, amb parades, activitats i gastronomia. Més de 600 persones van visitar la fira, la qual va exhaurir tots els tiquets que s'havien de reservar prèviament: 170 comensals al dinar, 30 persones al tast de formatges i 50 al taller de fer mató. A més, els paradistes van quedar molt satisfets amb les vendes de la jornada.
El públic assistent, sobretot familiar, va poder gaudir de les activitats, fer una parada als foodtrucks i passejar per la granja tot apropant-se a les vaques. Cèlia Boter va explicar per a què servien alguns estris antics i els infants podien aprendre a munyir una vaca, en aquest cas, amb una recreació de l'animal. El Teatre Nacional del Tenes (TNT) va mostrar a grans i petits les instal·lacions, amb dues visites treatralitzades, mentre que també es va oferir una xerrada sobre els beneficis del consum de làctics, a càrrec de la nutricionista Laura Ciurans. Abans del dinar popular, Xalern Gourmets va oferir un tast de formatges i a la tarda, després de l'exposició de fotos i el passi d'un vídeo, va tenir lloc el taller per a tots els públics de fer mató, a càrrec de Can Bordoi.
La Festa d'enguany estava dedicada a la llet, en un homenatge al sector, que pateix especialment per la dedicació que requereix el ramat, la poca rendibilitat del negoci i la manca de relleu generacional. Can Duran és l'única explotació que queda al municipi de les cinc que hi havia fa uns anys.
Podeu veure totes les fotografies en aquest àlbum de Facebook (autor: Àngel Bravo)