Portada > Actualitat > Notícies > Salut engega la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19

Salut engega la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19

15/10/2024

La campanya “Propaguem la vacuna. Vacuna’t. Passa-ho” va destinada a diversos col·lectius vulnerables

Un any més, s’inicia la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 amb l’objectiu de prevenir la malaltia en les persones més vulnerables i també la transmissió a l’entorn, sobretot si treballem o convivim amb grups de risc, per disminuir al màxim les seves incidències.

La campanya de vacunació d’enguany és una òptima manera perquè les persones incloses en les recomanacions protegeixin i defensin contra aquests virus estacionals, propis de la tardor i l’hivern. Per aquesta raó, la campanya “Propaguem la vacuna. Vacuna’t. Passa-ho” pretén conscienciar a les persones de la importància de donar el primer pas i demanar dia i hora per vacunar-se contra la grip i la COVID-19, especialment en les persones a partir dels 60 anys, les persones amb condicions de risc, en els treballadors del sistema sanitari, i en les persones que treballen o conviuen amb persones grans.

“Propaguem la vacuna. Vacuna’t. Passa-ho” ens col·loca a tots enfront de la responsabilitat de vacunar-nos, per tenir cura de nosaltres mateixos i del nostre entorn. Alhora, la campanya pretén que aquesta responsabilitat s’escampi al màxim per prevenir la transmissió i protegir-nos d’ambdós virus.

Per què és important vacunar-nos?

A més, també es poden vacunar però únicament contra l agrip:

  • Com a novetat d'enguany, la població infantil de 6 a 59 mesos
  • Persones de 5 a 18 anys que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye després de la grip
  • Persones fumadores
  • Persones amb exposició laboral directa a aus domèstiques o porcs, en granges o explotacions avícoles o porcines, i també a aus salvatges o altra fauna silvestre

Com em puc vacunar?

Arxivat a: Sanitat
Campanya vacunació grip i COVID-19
Campanya vacunació grip i COVID-19
Campanya vacunació grip i COVID-19
Campanya vacunació grip i COVID-19
Campanya vacunació grip i COVID-19
Campanya vacunació grip i COVID-19

Arxius adjunts