Santa Eulàlia s'adhereix a Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025
La iniciativa reconeix Catalunya com una destinació gastronòmica i, alhora, com un territori innovador i connectat amb el seu patrimoni
Santa Eulàlia de Ronçana ja forma part de Som Gastronomia, en la que Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia al 2025, convertint-se en la primera regió europea que rep aquesta distinció. El reconeixement confirma la consolidació d’un model turístic innovador i regeneratiu on la revolució gastronòmica de Catalunya va molt més enllà del restaurant i obre les portes a descobrir el territori i la producció alimentària local i singular.
La iniciativa vol reforçar les sinergies entre les administracions i els sectors agroalimentari i turístic, posar més en valor el patrimoni i teixit agroalimentari i culinari català i promoure'l a nivell local i internacional. Aquest reconeixement l'atorga l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT) i el dona a les regions que demostren una estratègia integrada per promoure la seva gastronomia com a motor de desenvolupament econòmic, turístic i cultural. Catalunya ha destacat gràcies a la seva capacitat d’aglutinar institucions, productors locals, restauradors, col·lectius de cuina i experts en un projecte comú que enllaça tradició i innovació.
D'aquesta manera, Santa Eulàlia se suma al conjunt d'actuacions que es plantegen al llarg d'aquest any per promoure els productes i serveis del municipi i col·laborar i fer xarxa amb la resta d'agents implicats en el projecte.