3Cat dedica un documental al cuiner Pep Salsetes
Molt lligat a Santa Eulàlia de Ronçana i un dels fundadors de la Fira del Tomàquet, es considera que ha salvat la cuina tradicional
El programa "Sense Ficció" ha dedicat un documental a Josep Lluís Sabatés, més conegut com a Pep Salsetes, el qual es va emetre ahir dimarts al vespre i que es pot recuperar a la plataforma 3Cat. El documental "Pep Salsetes, el guardià de la cuina" alerta dels riscos de deixar de cuinar, ja que es perden les receptes, les tècniques, les eines i el llenguatge, alhora que es posa en risc el sector primari, l'economia, el paisatge, la salut de les persones i la del planeta. La producció està dirigida pel periodista Carles Prats i inclou el testimoni, entre altres, dels santaeulaliencs Empar Moliner i Jaume Arnella.
Pep Salsetes és un savi de la cuina catalana, que recupera varietats locals, rescata receptes tradicionals i reivindica els àpats multitudinaris i la cultura popular. Un dels fundadors de la Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia, va regentar el bar de Can Rajoler entre els anys 1979 i 1984.