Portada > Actualitat > Notícies > Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

13/09/2024

Santa Eulàlia prepara la Pedalada pel Patrimoni i contra el canvi climàtic el dissabte 12 d'octubre

Catalunya s'uneix a la Setmana Europea de la Mobilitat del 16 al 22 de setembre per promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric. També es visualitzen els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La Setmana del 2024, amb el tema "Compartim l'espai públic", posa l’accent en la intermodalitat i ens anima a moure’ns de manera sostenible, ja que comporta un benefici per la nostra salut i per al medi ambient. Aquest espai atorga multitud de beneficis a la societat. És un espai on la ciutadania, el transport i les activitats tenen el seu propi espai, amb menys soroll i contaminació que garanteix la igualtat social, la seguretat i una millor qualitat de vida.

Els objectius de la iniciativa d'aquest any són:

  • Millorar la qualitat de vida a les ciutats i promoure infraestructures dirigides a les persones.
  • Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les diferents modalitats.
  • Promoure l’ús dels mitjans de transport més nets i sostenibles i impulsar un canvi d'hàbits oferint infraestructures, xarxes, condicions i destinacions adients, que afavoreixin la mobilitat activa i el transport públic.
  • Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.
  • Complementar iniciatives europees com ara REPowerEU i el Pacte Verd Europeu.

La Pedalada pels barris antics de Santa Eulàlia

El dissabte 12 d'octubre tindrà lloc la Pedalada pel Patrimoni i contra el canvi climàtic, sortint a les 10 h de la plaça de l'Església per arribar a La Fàbrica. La ruta, guiada per Jaume Dantí, seguirà diferents barris antics del municipi: la Sagrera, el Serrat, la Vall, la Serra Granada i el Rieral.

No cal inscripció prèvia, però cal portar bicicleta, casc i aigua. A l'arribada s'oferirà un pica-pica a les persones assistents.

Arxivat a: Cultura, Mobilitat
Setmana Europea de la Mobilitat 2024
Setmana Europea de la Mobilitat 2024

Arxius adjunts